Parametrikus diffúzor

130 759 Ft135 259 Ft Bruttó

Méret: 120x60x13 cm Súly: 20 kg

 Ft
Cikkszám: 342343-1 Kategória: Címke:
MPN: 342343
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Parametrikus diffúzor

Tulajdonságok:

  • A Parametrikus diffúzor minőségi borovi fenyőből készül.
  • Diffúzoraink mérete 120x60x13cm, de a szállíthatóság miatt 2db 60x60x13cm-es darabban küldjük . Felhelyezéskor nem fog látszódni az összeillesztés.
  • 5-féle színben rendelhető.

Rendelhető színek:

Akusztikai diffuzor szinek

Felszerelése:

Mindegyik diffúzorhoz 2-2 db képakasztót mellékelünk, melyeket a diffúzor hátuljára egyszerűen fel lehet rögzíteni:

A +1 és a -1-es típusú paneleket kétféleképpen is fel lehet helyezni. Ha két darab, különálló 60×60 cm-es panelt más-más irányból rakunk össze, domború vagy homorú formát lehet kialakítani.

Parametrikus diffúzor előnyei:

A sok különböző részből álló, nagy mélységű fa-szerkezetnek köszönhetően, ez az elem kiválóan szórja szét a hangot a térben. Ezáltal sokkal letisztultabb, részletesebb hangzást kapunk. Érdemes a falon, az elsődleges és a másodlagos visszaverődési pontokban elhelyezni a diffúzorokat.

Esztétikus, futurisztikus és avantgárd dizájnjának köszönhetően bármilyen stílusú helyiségben, belső térben dekoratív lakberendezési kiegészítőként is megállja a helyét.

Mi az a parametrizmus?

parametrikus épület

A “parametrizmus” kifejezést 1988-ban találta ki Patrik Schumacher. Ez az új típusú építészeti stílus a formák meghatározásához algoritmusokat használ, így ahelyett, hogy a szabályos formákkal (kocka, téglatest) egyszerű kompozíciókat hoznánk létre, a parametrikus tervezés során változó, egymáshoz kapcsolódó formákkal dolgozunk, melyek egy differenciált rendszer részeként, egymással összefüggenek. Alapvetően nem a formákat változtatjuk meg, hanem a formát alkotó elemek paramétereinek, szabályainak megváltoztatásával alkotunk más formát. Így egy teljesen más tulajdonságú, szabályú rendszert kapunk.

parametrikus bútor design

A parametrikus design jóvoltából a diffúzorok szabálytalan felülete a teljes sávszélességben, minden irányban szétszórja a hangokat a térben, egyenletes hangzást létrehozva.

Miért szükséges diffúzorok használata?

A hétköznapi bútorok, lakberendezési tárgyak csak a magas hangokat nyelik el, a mélyebb tartományokkal már nem boldogulnak. A nagy, sima és kemény fal, mennyezet, ablak és padlófelületek visszaverik a hangokat koncentráltan, azonos irányban, ami zajos, kellemetlen hangzást eredményez.

Az akusztikai kezelések alkalmával a legfontosabb feladat a visszhangok megszüntetése és az utózengési idő optimalizálása. A túl sok mennyiségben felgyülemlett basszus hangok miatt keletkezett akusztikus hibákat hangelnyelő panelek használatával tudjuk hatékonyan kiküszöbölni. Ha azonban kizárólag a mély hang elnyelésére koncentrálunk, a helyiségekben túlcsillapítás következik be, ami lerontja a hangzást. Ezért van szükség diffúzoros elemek alkalmazására is, melyek elsősorban a visszaverődési pontokra helyezve a felületükre érkező hangokat egyenletesen, minden szögben, a teljes sávszélességet lefedve szórják szét. Ezáltal harmonikus és kiegyenlített akusztikát teremthetünk. A diffúzorok a basszus hangokat már 80 Hz-től képesek kezelni.

A parametrikus diffúzor felhasználási területei:

A parametrikus diffúzort bármilyen típusú helyiségben elhelyezhetjük. A nappaliban, vagy házimozi szobában jelentős mértékben javítja a filmek, zenék hangzását. Otthoni, vagy professzionális hangfelvevő és keverő stúdiókban pedig elengedhetetlen a diffúzorok használata, hiszen a stúdióban felvett hanganyag minősége csak ideális akusztikus környezetben lehet tökéletes. A diffúzorok a frekvencia kiugrásokat és a nem megfelelő utózengési idő miatt kialakuló csörgő visszhangokat is megszüntetik. A szabálytalan felületű parametrikus diffúzorok megnövelik a térérzetet, és tisztább hangzást biztosítanak. Előadótermekben, oktatási intézményekben fokozza a beszédérthetőséget és tisztaságot. Érdemes minél több diffúzort elhelyezni az adott helyiségben, a hatékonyság növelése érdekében. Ha bizonytalan abban, hogy hová és hány darab diffúzort helyezzen, vegye igénybe a Perfect Acoustic online akusztikai mérés szolgáltatását! Az akusztikai mérés és tervezés segítségével pontosan meghatározható, hová, mennyi és milyen típusú paneleket javasolt tenni.

Anyaghasználat

A parametrikus diffúzor előállításához magas minőségű, valódi borovi fenyőt használunk. A keményfa anyagok,nagy testsűrűségű és fajsúlyú szerkezetüknek köszönhetően rendkívül hatékony akusztikus tulajdonságokkal rendelkeznek. A hungarocell, vagy a szivacs anyagok nem alkalmasak az akusztika javítására.

Minőség és design

A parametrikus diffúzor, amellett, hogy hatásosan javítja a hangzást, különleges és futurisztikus megjelenése révén mutatós dekorációként is funkcionál otthonában, irodájában, vagy stúdiójában. Szép színekben rendelhető, felhelyezése egyszerű, nem igényel szakértelmet. Nedves törlőkendővel könnyen tisztítható. Minősége időtálló, évek múltán sem veszít hatékonyságából, dekoratív megjelenéséből.

Szállítás:

Magyarországon a 24H futárcég végzi a termékeink kiszállítását, külföldön pedig a DHL szállítócég juttatja el a termékeket megrendelőinkhöz.

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

További információk

Tömeg N/A
Méretek

120x60x13cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel., 120x60x13cm Csomagolva, szállítással.

Parametrikus minta

-1, -2

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Parametrikus diffúzor” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.