Mind a(z) 9 találat megjelenítve

Megpróbálunk néhány tanácsot adni, miért is lehet jó választás egy akusztikai függöny.

Segítünk kiválasztani a megfelelő függönyt, amely megfelel az elvárásainak és a hangszigetelés követelményeknek.

Mi az az akusztikai függöny?

Akusztikai függönyök feladata az ablakról visszaverődő vagy áthaladó hangnak az elnyelése. Az üres falak hátránya hogy a falak és a tárgyak nagy mértékben visszaverik a hangot és ezzel kellemetlen visszhangot hoznak létre.
Az hangszigetelő függönyök nem tükrözik, hanem elnyelik a hangot. Ezt a nagy sűrűségű akusztikai textilnek köszönhetjük. Minél sűrűbb és nehezebb egy akusztikai függöny, annál több hangot képes elnyelni.
A Perfect Acoustic hangelnyelő függönyöket főleg hangélmény javítására vagy csendes zónák létrehozására ajánljuk különböző helyiségekben.

Akusztikai függöny a zaj ellen!

A környezetünk egyre hangosabb a különböző eredetű zajoktól . Felgyorsult életünk velejárója , hogy zúg a számítógép, csörög a telefon és még sorolhatnánk. Minden hang elér minket-mindegy, hogy akarjuk-e vagy nem! Kimutathatóan már a háttérzajok is káros hatással vannak szervezetünkre! Ahhoz , hogy csökkenthessük ezeket a zavaró hanghatásokat, használjunk hangelnyelő anyagokat. Akár már hatásos lehet egy akusztikai függöny is!

Hól használjuk az akusztikus függönyöket?

 • stúdiókban
 • színházakban
 • rendezvénytermekben
 • éttermekben
 • irodákban
 • nappalikban
 • házi- moziszobákban
 • stb.

Milyen hatásuk vannak egy ilyen  függönynek?

Akusztikai függönyöknek köszönhetően, nagy mértékben csökkenthetjük a szoba zaját.
Mai rohanó világunk egyik legkellemetlenebb mellékterméke a zaj. Ezeket a hanghatásokat próbáljuk az hangfogó függönyökkel minimalizálni . Akár otthonunk , akár munkahelyünk zaját is csökkenthetjük hangelnyelő függöny használatával. Sőt, stúdiókban, mozikban vagy színházakban is célszerű használni a háttérzaj csökkentésére, alapvető zavaró hangok megszüntetésére.

Minőségi zene hallgatáshoz nélkülözhetetlen az akusztikai függöny!

A mai modern házaink, lakásaink nagy méretű ablakokkal rendelkeznek. Ilyen körülmények között nehéz a minőségi zenehallgatás. Észrevehetjük, hogy az ablakokról visszaverődő hang nagy mértékben összekuszálja a hangszinteket sőt a teret és a hangtisztaságot is.
Mikor a szobában erős visszhang van , csökken a zenei élmény. (ugyanez elmondható egy házimozi hallgatásakor) A szobában lévő pattogó hangok elmossák a térérzetet és nem tudjuk megállapítani, hogy bizonyos hangok merről jönnek.

Emberi beszéd javítása hangelnyelő függönnyel

A rossz akusztika másik példája, mikor az emberek közötti beszélgetés elfárasztja a fülünket. Akár egy irodában dolgozva, akár egy vendéglátóipari egységben. Ezen lehet javítani, akár már egy normál függönnyel is. De egy jó minőségű akusztikai függönyszövettel, még nagyobb mértékű hangelnyelést tudunk biztosítani. Akár -15-20dB értéket is elérhetünk!

Perfect Acoustic függönyök kifejezetten erre a célra készített anyagok!

Cégünk csak professzionális akusztikai anyagokkal foglalkozik!

Hova rakjuk elsősorban az hanggátló függönyöket?

Nagymértékben függ az alkalmazási területtől.

 • moziszobákban
 • stúdióban
 • Házi-mozi szobákban
 • irodákban

Házi-mozi szobákban, stúdiókban- az akusztikai panelokkal, diffúzorokkal kezelt helyiségben  mindig gondot szokott okozni az ablak. Mert ugye ablak mindig van! Erre a problémára, a Perfect Acoustic akusztikai függönyök megoldást jelentenek. Profi szinten nyelik el a hangokat, ezáltal tudjuk csillapítani a szobát 400Hz fölött .

Használat

Mindenképpen ajánlott az ablakok előtt hangelnyelő függönyt használni, ahova akusztikai paneleket, hangelnyelő paneleket nem tudunk rakni. Esetleg térelválasztónak is használhatjuk olyan helyiségben, ahol más térelválasztási módszer nem lehetséges.
A szabad felületekre elsősorban akusztikai paneljaink széles választékát ajánljuk, a minél egyenletesebb frekvencia elérése érdekében.

Van-e akusztikai függöny a házimozi számára?

A házimozizásnak kettős hatással kell rendelkezni! Egyrészt hangélményt, másrészt vizuális élmény nyújt a filmek “megszállotjainak”. A házimozi területén a függöny kettős szerepet is betölt. Fontos, hogy sötétítsen és elérjük a teljes elsötétítést. A Perfect Acoustic akusztikai függönnyel akár 95% elsötétítést tudunk elérni. Másrészt a hangok tökéletesítésében is segítenek a hangelnyelő függönyök!

2022.09.15