Térelválasztó függönyök ismertetése:

Térelválasztó függönyök alkalmazása!

Térelválasztó függönyök

A környezet hangjainak tompítása gyakori igény, de olykor nehéznek tűnhet megoldani. Különösen akkor jelenthet ez problémát, mikor egy helyiségnek több funkciója kell, hogy legyen, és a különböző tevékenységek zavarhatják egymást. Persze mint szinte mindenre, erre is léteznek ma már jól használható megoldások, de olykor csak egy gyors, és lehetőleg költséghatékony módszer fér bele. Szerencsére ilyen is van, mégpedig a hangelnyelő-thermo sötétítő függöny

Mi az a térelválasztó függöny?

Tulajdonképpen nem más, mint egy nagy sűrűségű textil, ami nem visszaveri, hanem elnyeli a hangokat. Egy nagy, vastag sötétítő hőfüggönyt kell elképzelni, ami hatékonyan képes mind a kettő oldalról jövő hangokat tompítani – akár olyan mértékben, hogy teljesen ki tudjuk zárni őket. Az akusztikai sötétítő függöny segítségével könnyebben teremthetünk nyugodt csendes környezetet magunknak, ahol megfelelően tudunk a feladatunkra koncentrálni.

Ezek a függönyök speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett anyagokból készülnek. Nem elég egy akármilyen, sűrű szövésű textil, mert nem fogjuk tudni vele ugyanazt a hatást elérni.

Modern világunk leggyakoribb mellékterméke a zaj

zaj

Sokszor észre sem vesszük, mennyi zaj vesz körül minket, csak akkor, amikor szeretnénk valamire koncentrálni. Ilyenkor hirtelen nagyon idegesítővé válik a szomszéd fűnyírója, a villamos csengetése, a mentő szirénája, az autók zaja, a szomszéd asztalnál ülő kolléga billentyűzetpüfölése, a kávégép zúgása stb. Tulajdonképpen sosem vagyunk teljes csendben, szinte folyamatosan kísérik különböző hangok az életünket.

Ezek a járulékos zajok legtöbbször észrevehetetlenek, mert hozzászokik a fülünk, fel sem tűnik, hogy halljuk őket. A koncentrálásban, pihenésben ugyanakkor igenis tudnak zavarni. Egy térelválasztó függöny segíthet abban, hogy kiszűrjük ezeket, úgynevezett csendes zónákat hozzunk létre, ahol végre hallhatjuk a saját gondolatainkat.

Ajtófüggönyök használata a beszűrődő hangok ellen?

Gyakorlatilag bárhol, ahol zavaróak a beszűrődő hangok:

  • Otthon, térelválasztóként: sok kisebb lakásban van egy légtérben a nappali és a hálószoba, ami problémás, ha az ember nem egyedül él, és az egyik pihenne, a másik dolgozna, vagy épp tévét nézne. Egy akusztikai függönnyel leválasztott hálósarokkal például létre lehet hozni egy csöndes zugot, ahol nyugodtan lehet aludni. De akkor is jó lehet ez a megoldás, ha a nappaliból kell dolgozósarkot kialakítani, és nem szeretnénk, hogy zavarjanak munka közben a beszűrődő hangok.
  • Csendes szoba kialakítására: még mindig az otthonnál maradva, jól jöhet egy olyan szoba, ahol az utca zajait, és a lakás többi részének hangjait ki lehet zárni. Ez szükséges lehet akár munka miatt, akár a megfelelő minőségű pihenés biztosításához. A térelválasztó függönyök használatával ez a kívánság könnyedén teljesíthető.
  • Irodákban, ahol zavaróak a külső hangok: már említettük, hogy ha az ember koncentrálna, sokszor a legapróbb neszek is zavaróak, mint például a kolléga telefonálása 2 asztallal odébb, a billentyűzet ütése, a kávégép stb. Ha ez a helyzet áll fenn, az irodában is kifizetődő lehet speciális függönyöket használni.
  • Speciális helyeken: például színházakban, stúdiókban, ahol fontos a csend. A színházban a színfalak mögötti hangok nem szűrődhetnek át, a stúdiók esetében pedig a felvételekbe nem szűrődhet be semmilyen háttérzaj.

Térelválasztás függönnyel egyszerűbben:

bejárati ajtófüggönyök -akusztikai függönyök egy nappaliban

Az ajtófüggönyök gyorsan tudják megoldani a beszűrődő zajok okozta kellemetlenségeket és problémákat. Működhetnek térelválasztóként, de hangosabb helyen élők az ablakokhoz is tehetik zajelnyelőként.

Mivel különböző színek és minták is rendelkezésre állnak, az esztétikum miatt sem kell aggódni. A hangelnyelő függönyök kifejezetten díszíthetik a lakást, tökéletesen passzolhatnak az összképbe, így akár két legyet is üthetünk egy csapásra: lehet egy csendes, ugyanakkor designos otthonunk.

Ha rendelni szeretne és az információk között nem talált meg minden segítséget a termékkel kapcsolatban, kérem írjon nekünk. Ha szállítás idejéről informálódna kérem akkor is írjon nekünk így megtudja a termék további elkészítési idejét is. Pontos méretek érdekében olvassa el , hogy mit tartalmaz a termék a tájékoztató.

Similar Posts